2 Temmuz 2017 Pazar

Şeker Hamurlu Kurabiye



Şeker hamurlu kurabiye başlı başına mutluluk veren hediyelerden. Hem hediye edeceğiniz kişiyi temsil ediyor hem de yenilebiliyor. E daha ne olsun ;)
Kurabiyede hiç vazgeçmediğim bir tarif var. Fırından çıkar çıkmaz eğer hamur fazla çıktıysa bir tanesini kaçırırım. Tadı sade olarak bile mükemmel. Bir de sütle düşünün siz onu :) Buram buram tereyağı ve vanilya kokan, kıyır kıyır kurabiyeler... Tarifin aslı ise Berna Gürşen'in Butik Pastacılık kitabından.


Şeker hamuruyla çok uzun zamandır iç içeyim. Elimde çok fazla görsel olmasına rağmen şuan onlara ulaşamıyorum. En kısa zamanda onları da size fikir olması açısından sayfanın altına ekleyeceğim.

Tarife geçmeden önce en çok sorulan sorulara toplu cevap vereyim.
1. Tereyağı yerine margarin tabiki kullanabilirsiniz ama ben sağlık açısından margarin tercih etmiyorum.
2. pişirme süresi fırından fırına fark eder bu yüzden kenarları pembeleşip tepesi pembeleşmeden çıkarın. Fırından ilk çıktığında çok yumuşak olmalarına aldanmayın, bekledikçe sertleşiyorlar.
3. Kurabiyeleri paketlediğiniz andan itibaren 3 ay içinde tüketebilirsiniz. 2 yıl gibi de bir saklama süresi var. (Bu iki yıl içinde şeker hamuru deforme olmuyor)
4. Kurabiye kalıbı, kurabiye paketleri, paketleme süsleri, kutular gibi ürünleri Eminönü'nden bulabilirsiniz.
işin en zevkli kısmı
Çok konuştuk artık tarife geçelim.
*kolaylık olsun diye cup ölçülerini su bardağı ölçüsüne çevirdim.

Şeker Hamurlu Kurabiyeler

-250 gr tuzsuz tereyağı (marketten her tereyağını almayın. Üzerinde tuzsuz yazmasına dikkat edin)
-1 büyük yumurta 
-1su bardağı + 2 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
-4 su bardağı un ( ekleme çıkarma yapabilirsiniz kıvamına göre) 
-bir fiske tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-şekerli vanilin 

Oda sıcaklığındaki yağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı ekleyin ve biraz daha çırpın. Kuru malzemeyi eleyin ve içine ekleyin. Yoğurun. Dolapta en az yarım saat bekletin. İki-üç parçaya ayırıp çok ince olmayacak şekilde açıp istediğiniz şekli verin. (Ben açarken nişasta serpiştirdim). Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üstü pembeleştiği anda çıkarın. Pişmesi çok kısa sürüyor. Başından çok ayrılmayın yani. Hepinize afiyet olsunn 😊💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder