Hem serinletici, hem mayhoş hem çikolatalı bir pasta, beze pastası 😍
Daha önce neden denememişim bilmiyorum ama sıklıkla yapacağım kesin 🙋🏻
Krem şantinin verdiği ferahlık ve çikolatanın yoğunluğu birbirini dengeliyor. Bezenin kıtırları ve meyvelerin ekşiliği de eksiği tamamlıyor ve ortaya böyle şahane, her damağa hitap eden bir pasta çıkıyor. Üstelik yapımı da o kadar pratik ki :)
Beze pastası:
Bezeler için;
-4 yumurta akı
-200 gr pudra şekeri
-1-2 damla limon suyu
Ara Katlar İçin;
-Krem şanti
-Ganaj kreması veya süt ile kıvamı açılmış nutella
Üzeri İçin;
-Orman meyveleri
Yumurta aklarını içine hiç sarı karıştırmadan mikserle katılaşana kadar çırpın. Birer kaşık şeklinde pudra şekerini bitene kadar ekleyip çırpın. İçine 1-2 damla limon suyu ekleyin. Yağlı kağıda aynı ölçüde 3 yuvarlak çizin ve karışımı 3 yuvarlağın içine eşit şekilde yayın (krema sıkma torbası da kullanabilirsiniz). 140 derecede 1 saat pişirin. Krem şantiyi arkasındaki tarife göre çırpın, soğutun. Tüm malzemeler soğuduktan sonra 1 beze üstüne sütle karıştırıp cıvık hale getirdiğiniz biraz nutella, onun üstüne krem şanti, onun üstüne tekrar beze şeklinde resimdeki gibi pastanızı oluşturun. En üste orman meyvelerini ve minik beze parçalarını dizin. Mutlaka denemelisiniz 😍
**Minik beze parçaları için: Krema sıkma torbasının ucuna büyük boy kenarlarında kıvrımlar olan uçlardan takın. Torbanın kenarlarına aralıklarla hafifçe gıda boyası sürün ve kalan beze kremasını doldurun. Tepside pasta için oluşturduğunuz beze katmanlarından arta kalan yerlere boy boy dizin.Minik bezelerimiz de aynı anda hazır :))
Göze hitap ediyor. Eminim ki lezzeti de yerindedir. Ellerinize sağlık. Ilknur fırsatta deneyeceğim 😍
YanıtlaSilİlk fırsatta diye duzeltiyorum. 🤗
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Mutlaka deneyinn
SilMuhteşem görünüyor. Özellikle yaz mevsimi için harika bir Tarif ellerinize sağlık. En kısa zamanda yapmalıyım
YanıtlaSilevet yaz mevsimine çok çok yakışıyor :) bence de yapmalısınız :))
Sil