15 Mayıs 2017 Pazartesi

Naneli Çikolatalı Kurabiye

Mint Chocolate Chip Cookie :)



Nane ve çikolata uyumuna bayılanların sayısının oldukça fazla olduğunu düşünüyorum. Özellikle de ben 🙈 Peki çikolatalı kurabiyeye nane en fazla ne kadar yakışır? Damy's Kitchen sayesinde ikisinin uyumunun kurabiyede de zirveye ulaştığını deneyimlemiş oldum 💚 üstelik aromasını da taze nanelerden alıyor 😋Sakızımsı bir tat veren, nane kokusuyla iştah açan şahane kurabiyeler benim favoriler listeme girdi bile 🍪 



Naneli Parça Çikolatalı Kurabiye:


-110 gr tereyağı
-yarım su bardağı taze nane
-1 yumurta (oda sıcaklığında)
-yarım su bardağından bir parmak fazla esmer şeker (100 gr)
-yarım su bardağından bir parmak fazla şeker (100 gr)
-2 su bardağından 1 parmak eksik un (210 gr)
-1 tatlı kaşığı karbonat
-1 tutam tuz
-1 tatlı kaşığı vanilya veya şekerli vanilin
-90 gr bitter çikolata (küçük küçük doğranmış)


İlk olarak tereyağı ve kabaca doğradığınız taze naneyi küçük bir tencereye koyun ve tereyağı eriyene kadar arada karıştırın, kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve yarım saat bekletin (bu aşama nanenin aromasını yağa bırakması için çok önemli). Bekledikten sonra tel bir süzgeçten süzerek yağı bir kaba boşaltın ve bir kaşık ile süzgeçte kalan naneleri ezerek tüm yağını bırakmasını sağlayın. 
Süzdüğünüz yağ ve şekerleri rengi beyazlaşana kadar 3-5 dk çırpın. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin. Kabarana kadar çırpın. 

Ayrı bir kapta un, tuz ve karbonatı karıştırın ve yağlı karışıma ekleyin. Bu aşamayı ister çırpıcıyla, ister yoğurarak karıştırabilirsiniz. En son küçük küçük doğradığınız çikolatayı da ekleyin ve çikolatalar tüm hamura dağılacak şekilde karıştırın. Hamuru güzelce streçleyin ve en az 1 saat buzdolabında bekletin. (Buzdolabında beklemezse pişerken tepsiye çok fazla yayılır ve kağıt gibi bir kurabiye olur). Dinlendirdiğiniz hamuru iki eş parçaya bölün. Her parçayı da 8 eş parçaya bölün, yuvarlayın. (Ben hassas terazi ile hepsini 32 gr olarak ölçtüm). 2 tepsiye yağlı kağıt serin ve pişince birbirlerine yapışmamaları için oldukça aralıklı dizin. Üzerlerine küçük çikolata parçaları da kondurabilirsiniz. Ama içine bastırmayın. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 12-13 dk pişirin. Fırından çıktıkların cıvık, pişmemiş kurabiye gibi duraklar ama dışarıda bekledikçe kıvam alacaklar. Biraz daha pişireyim demeyin yoksa çok sert kurabiyeleriniz olur. Afiyet olsun 🌺🤗


1 yorum: