15 Mayıs 2017 Pazartesi

Simit-Poğaça

Her kahvaltı sofrası kurduğumda istisnasız pişirdiğim "poğaça-simit" ler :) şipşak yapılıp şipşak pişiriliyor ve henüz dumanı üzerindeyken tükeniyor, şiddetle öneriyorum . Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak 😍 Sünen kaşarı, zeytini, miss gibi tereyağı kokusu, poğaça simit arası sıcacık bir şey...


Poğaça simit;


-125 gr tereyağı
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı su
-1 yumurta
-2 paket kuru maya
-1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı şeker
-4,5-5 su bardağı un 
İçi için;
-rendelenmiş kaşar
-zeytin

Üzeri için;
-3 yemek kaşığı pekmez
-3 yemek kaşığı su
-susam

İlk olarak tereyağını eritin ve ılınmasını bekleyin. Sütü ılıtın ve derin bir kaba alın. Suyu ve mayayı da ekleyip karıştırıp 5 dk bekletin. Un hariç diğer tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Unu da kontrollü ekleyin. Ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğurun.(bu aşamada vaktiniz varsa üzeni kapatıp 15 dk bekletebilirsiniz. Beklemek istemezseniz de sıkıntı değil) Kayısı büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içine hamuru bastırın ve kaşar, zeytin koyup hamuru kapatın. 
Bir kapta pekmez ile suyu karıştırın. Bir kaba da susam dökün. İç harcını koyup kapattığınız poğaçayı önce pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı dizin. Bu işlemi tüm parçalar için yapın. Tüm tepsi dolunca bıçak ile poğaçaların üzerine derin kesikler atın Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Sıcakken servis edin. Afiyet olsun 💕🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder