Cheesecake'e oldukça düşkün olan ancak hazırlaması, fırınlaması, dinlendirmesi derken yapmaktan vazgeçen çoktur diye düşünüyorum. Dr Oetker'in hazır karışımlarından alıp da işi halleden de vardır :) Bence bu tariften sonra hazır karışımlara da gerek kalmayacak çünkü ''pişmeyen cheesecake'' oldukça basit. Her tarifte olduğu gibi uymanız gereken birkaç püf nokta var sadece.
Pişmeyen chesecake şimdiye kadar karşıma hep içinde jelatin veya krem şanti olan şekillerde gelmişti. Nedense köpük gibi kremaları sevemiyorum. Cheesecake'in o tok dokusuna da yakıştıramıyorum. İnci Tadında da bu tarife denk gelince vuruldum adeta. Hazırlaması yarım saat süren ve dolapta bekledikçe kaskatı kesilen, ''bu kadar kısa sürede bu güzellik nasıl oldu'' diyeceğiniz bir cheesecake :)
Aslında bu tarifi evde hazırladığım süt reçeli ile hazırlamaya niyet etmiştim. Ama peynirli kısım bana bir tık şekerli geldi. Ondan dolayı mayhoş bir sosun tadı dengeleyeceğini düşündüm. Üzerine çıtır çıtır bezeler de pek bi yakıştı :)
Bu tarifin tek uğraştırıcı yani yoğunlaştırılmış süt (sweeten condensed milk) yapımı. Marketlerde satılmadığı için evde şipşak hazırlayabilirsiniz. Hiç gözünüz korkmasın. Tarife burdan ulaşabilirsiniz.
No Bake/ Pişmeyen Cheesecake :
-450 gr taze krema peyniri (krem peynir değil, white/beyaz/taze peynir yazanlardan)
-1 konserve kutu (380 gr) yoğunlaştırılmış süt (yukarıda linkini verdiğim yazıdan hazırlayacağınız yoğunlaştırılmış süt o ölçülere denk gelecektir)
-50 ml (yarım çay bardağı) ltaze sıkılmış limon suyu
-1/2 çubuk vanilyanın özütü veya 1 paket toz vanilya
-1 konserve kutu (380 gr) yoğunlaştırılmış süt (yukarıda linkini verdiğim yazıdan hazırlayacağınız yoğunlaştırılmış süt o ölçülere denk gelecektir)
-50 ml (yarım çay bardağı) ltaze sıkılmış limon suyu
-1/2 çubuk vanilyanın özütü veya 1 paket toz vanilya
Tabanı için:
-200 gr (yaklaşık 1,5 paket) yulaflı veya tahıllı (burçak) bisküvi
-70 gr eritilmiş tereyağı
-70 gr eritilmiş tereyağı
1. Bisküvileri rondoda toz haline gelene kadar çırpın. İçine erittiğiniz tereyağını ekleyin ve iyice karıştırın. Damak zevkinize göre iri kıyılmış fındık da ekleyebilirsiniz.
2. 22-24 cm genişliğinde kalıbınızı yağlayın. (ben 18 cm'lik çember kullandım) Tabana ve kenarlara yağlı kağıt yerleştirin. Bu işlem cheesecake'in kolay çıkması ve kenarlarının düzgün olması açısından önemli. Eğer benim gibi çember kalıp kullanacaksanız çemberinizi mutlaka bir tabağa oturtun.
çember kalıpları bu şekilde kaplayabilirsiniz |
3. Bisküvili karışımı kalıbın tabanına bastırarak yayın ve dolapta soğutun.
4. Oda sıcaklığındaki peynir ve vanilyayı mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Çırpma işlemi devam ederken yoğunlaştırılmış sütü azar azar ekleyin. En son limon suyunu ekleyip iyice karıştırın ve kalıba dökün. Dolapta en az 3-4 saat, mümkünse bir gece bekletin.
Orman Meyveli Sos:
-500 gr orman meyvesi (canınız ne isterse, elinizin altında ne varsa)
-pudra şekeri (tatlılık oranına göre ekleyin)
Meyveler ile pudra şekerini rondodan iyice geçirin. Ve sos hazır :))
Merhaba, öncelikle tariflerinizi deneyip begendigimi söyleyeyim,bu tarifi de denemek isterim , bı sorum olacak krema peyniri yerine buzlugumdaki süt kaynağını kullansam nasıl olur ?
YanıtlaSilMerhaba :) öncelikle teşekkür ediyorum size. Kıvam olarak bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama kaymak "biraz" daha yoğun bir tat verebilir. Mascarpone kullanılan tariflerde kaymak kullandığım oluyor benim de
SilÖyle mı harika �� teşekkür ederim çok ✋��
Sil