16 Temmuz 2017 Pazar

Çikolatalı Muzlu Kek




Muz ve çikolatanın dillere destan bir uyumu vardır. İkisini birlikte sevmeyene de henüz rastlamadım ben. Bir de bu iki arkadaşı yumoş yumoş, ılık bir kek içinde düşünün. Yanına da bir bardak süt kondurun. Tadından yenmiyor değil mi :)




  • Dünyanın en lezzetli muzlu keki diyebilirim 😋 "Hapur hupur yemek" diye bir tabir var ya, işte onu bu kek için türetmişler bence. Kokusu içinize işliyor önce, fırında çıksa da yesem diye sabırsızlanıyorsunuz. İçinde eriyen çikolatası, muz aroması, fındığı fıstığı ile nasıl bitmiş anlayamıyorsunuz :)

  • Tarif'in özü DamysKitchen ben kendime göre değişiklikler yaptım.

  • Çikolatalı-muzlu kek:


  • -2 yumurta
    -3 olgun muz
    -1,5 su bardağı şeker
    -2 su bardağına yakın un
    -115 gr tereyağı
    -yarım su bardağı yoğurt
    -1 tatlı kaşığı dolusu karbonat
    -bir tutam tuz
    -vanilya
    -çikolata (minik minik doğranmış)
    -ceviz/hindistan cevizi (opsiyonel)

    Fırını 180 derecede çalıştırmaya başlayın. Muzu rondoda iyice çekin. Yoğurt ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın. Ayrı bir kapta un, karbonat, tuz, çikolata ve cevizi harmanlayın. Mikserler yağ ve şekeri rengi açılana kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. (Bu aşamadan sonra çok çırpmadan sadece karışana kadar karıştırılacak). Muzlu karışımı ekleyin, karıştırın. Unu ekleyin. Spatula ile alttan üste katlama işlemi yaparak karıştırın. Kalıbınızı yumuşak bir tereyağı ile yağlayın ve unlayın. Unun fazlasını sallayarak dökün ve kek harcını kalıba boşaltın. Tezgaha birkaç kez vurarak fazla havanın dışarı çıkmasını sağlayın. Son olarak üste çikolata, ceviz, muz vs serpiştirip fırına verin. Kokusu çıkana kadar yaklaşık 40-50 dk pişirin. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder