22 Ağustos 2017 Salı

Çikolata Parçalı Kurabiye



Süt ve ılık kurabiyeye kavuştuğum zaman dünyanın daha da bi güzelleştiğini düşünürüm. Diyetteyken bile fırından yeni çıkmış kurabiyeye dayanamam. Soğuyunca yüzüne bakmam belki o içinin akışkan hali beni benden alır :)





Görünüşleri de çok tatlı değil mi ama :) minik minik, bol çikolatalı, mis gibi tereyağlı.. Az malzemeli ve çok pratik. Böyle şahane bir sonuç ortaya çıktığına inanamayacaksınız. Özellikle fırında pişerken tüm evi saran o muazzam koku midenizin guruldamasına yetecek bile :)



Ben bu kurabiyeleri öğrencilerim için pişirdim. Minik minik ellerine o kadar yakıştı ki.. Zaten kurabiye=çocuk, çocukluk demek değil midir ?


Çikolata parçacıklı kurabiyeler:

tarif Damy's Kitchen dan alınmıştır

-120 gr erimiş, soğumuş tereyağı (8 yk)
-1 yumurta
-yarım sb'dan 1 parmak eksik esmer şeker
-yarın sb'dan bir parmak fazla normal şeker
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya
-yarım çay kaşığı tuz
-yarım tatlı kaşığı karbonat
-yaklaşık 2 sb un
-3/4 sb çikolata (damla çikolata veya küçük parçalara ayrılmış kare çikolata)

Tereyağını eritip soğutun. Fırını 180 derecede fansız çalıştırın. Soğuyan tereyağı ile şekerleri rengi açılana kadar iyice çırpın. Vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın. Yumurtayı ekleyip sadece karışana kadar çırpın (yumurtayı çok çırparsanız kıvamını bozacaktır). Un, tuz ve karbonatı karışımın içine eleyin ve karıştırın. Çikolatayı ekleyip ister elinizle ister spatula ile karıştırın. Benim yaptığım gibi minik kurabiyeler olsun istiyorsanız fındıktan biraz büyük parçalar koparın (hassas teraziniz varsa hepsini 17 gr tarttım ben). Büyük kurabiyeler istiyorsanız ceviz büyüklüğünde parçalar koparmanız yeterli olacaktır. Elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hafif aralıktı dizin. Üzerlerini bastırmanıza, düzeltmenize gerek yok. Yaklaşık 11-13 dk pişirin. En önemli husus pişirme süresine sadık kalmanız. Fırından çıkardığınızda epey yumuşak olan hamur bekledikçe kıvam alacaktır. Afiyet olsun 🌺💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder