Oldukça uzun bir zamandır buraya yazı yazmadığımın farkındayım. Hep akılımın köşesinde olsa da belli belirsiz nedenlerle başına oturamıyorum bir türlü. Fırsat buldukça instagramdaki tarifleri buraya da bir düzen oluşturması adına yüklüyorum :)
Diğerlerinden farklı bir kurabiye ile geldim bu defa. Kıyır kıyır olmaması ile kategorisinde farklılaşan bu kurabiye, puf puf, mayhoş ve oldukça hafif. Bana fazla hafif geldi hatta üzerine çikolata sürdüm 🙈 dilerseniz öyle de deneyebilirsiniz. Bir daha pişirecek olsam frambuazla birlikte bir dilim çikolata da eklerim (aman Allah'ım!!). Bir de hiçbir malzeme vazgeçilmez değildir, ricotta yerine tuzsuz lor peyniri, labne, üzerinde 'beyaz' yazan peynirler.. kullanabilirsiniz.
Ricottalı frambuazlı kurabiye:
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-250 gr ricotta
-1 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 limon kabuğu rendesi
-1 pk kabartma tozu
-vanilya
-3 su bardağı un
-tarçın (tercihen)
-donmuş frambuaz (veya vişne)
-üzerini bulamak için şeker
Tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurtayı, peyniri, limon kabuğunu ekleyin. İyice karışana kadar çırpın. Kuru malzemeyi kontrollü eleyip yoğurun. Unda ekleme çıkarma yapabilirsiniz dikkatli olun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp poğaça yapar gibi avcunuzda açın içine bir miktar donmuş frambuaz koyup kapatın. Üst kısmını şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20-25 dk pişirin. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder