19 Ocak 2018 Cuma

Brezilya Tatlısı: Pave


Pave ❤️

İsminin yanına kırmızı kalbi sonuna kadar hak eden bir brezilya tatlısı pişirdim bugün. Kendisi ne kadar tiramisuya benze de “pave” tiramusuyu açık ara farkla solluyor. Bunu diyeceğimi bilmiyordum çünkü bilen bilir tiramisu benim için çok üst bir yerdedir 😋 



İnci Tadında bunu ilk yapmaya başladığı andan itibaren arşive eklemiştim. Kedidili kahveli su yerine kakaolu süt ile birleşince nasıl farklı bir şeye dönüşüyor, alttaki kremanın şekeri kakaonun acısıyla nasıl dengeleniyor, üstteki kremanın hafifliği de son noktayı koyuyor. Kısacası ben ba-yıl-dım 😍 İnci abla bu tatlıyla nasıl tanıştığını, tarifi dilimize çevirme macerasını blogunda her ayrıntısıyla anlatmış, dilerseniz oradan keyifli bir okuma macerasına bırakabilirsiniz kendinizi. 




Tarif aslında çok çok pratik. Tek sıkıntısı elinizin altında yoğunlaştırılmış süt (sweetened condensed milk) bulunması. Benim elimin altında hazır vardı ama dilerseniz evinizde pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Blogda tarifi vardı, buraya tıklayarak tarifin ulaşabilirsiniz. Yoğunlaştırılmış sütten sonra tarifin sizi zorlayacak hiçbir yanı yok. 

PAVE:

Alt kreması için:
  • 380 gr yoğunlaştırılmış süt
  • 500 gr süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
Kedidilli kat için:
  • yaklaışık 14 adet kedidili bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • dilerseniz bir miktar pudra şekeri
Üst kreması için:
  • 2 yumurta akı
  • bir tutam tuz
  • 2 silme yemek kaşığı pudra şekeri
  • yarım tatlı kaşığı vanilya
  • 100 ml krema
  • üzeri için bitter çikolata veya kakao
not: Üst kreması ile uğraşmak istemezseniz sadece krema veya krem şanti de kullanabilirsiniz. Ama vaktiniz varsa uğraşın derim :)

yapılışı:

İlk olarak yoğunlaştırılmış süt ile sütü bir tencerede kaynamaya alın. Bir kasede yumurta sarıları ile nişastayı karıştırın. Ilınan sütten yumurtalı karışıma bir kepçe ekleyin ve karıştırın. Sütü hızlıca çırparken yumurtalı karışımı süte ekleyin. kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca cuplara paylaştırın veya borcama dökün.

ikinci aşama olarak süt, kakao ve pudra şekerini kaynatın. Kedidillerini batırıp 2-3 sn içinde tutun ve çıkarın. Muhallebi katmanının üzerine dizin. Kalan kakaolu sütü de üzerine gezdirin. Tatlınızı bu şekilde 1-2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.

Son olarak yumurta aklarını vanilya, tuz ve şekerle kar halini alana kadar çırpın. Kremanızı ayrı bir kapta köpürtüp akların olduğu kapa ekleyin ve söndürmeden karıştırın. Karışımı krema sıkma torbasına doldurup kedidillerinin üstüne sıkın veya hiç uğraşmadan spatula ile yayın. Üzerine kakao serpiştirebilir, çikolata rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder