14 Şubat 2019 Perşembe

Naneli Dondurma


Tarifini anca yazabildiğim dondurma tarifi ile geldim 😅 ağza gelen hafif bitter çikolatası, buram buram nane aroması ve tamamen doğal, katkı maddesiz oluşu ile size dondurma şöleni sunuyor. Lafı fazla uzatmadan naneli dondurma tarifine geçiyorum. 

Naneli, bitter çikolata parçalı dondurma🌱


-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-1 kutu krema
-1 demet nane
-1 silme yemek kaşığı nişasta
-bitter çikolata
-2 veya 3 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi
-2 yemek kaşığı tuzsuz peynir (ricotta, lor, labne olabilir)
-2 tatlı kaşığı limon suyu

İlk olarak sütü, naneyi ve şekeri derin bir tencereye alın ve kaynatın. Rengi fıstık yeşiline dönüp kıvamı yoğunlaştığında ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ilınınca bir kabın üzerine tel süzgeç koyun ve dökün. Naneleri bir tahta kaşık ile eze eze birikmiş aromasını süzgeçten aşağı bırakmasını sağlayın. İyice süzülen naneyi süzgeçle birlikte alın ve naneleri atın. Naneli sütü tekrar ocağa alın. Kremayı da ekleyin. Karıştırın. Nişastayı bir kasede bir miktar süt ile karıştırıp tencereye ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırın. Kıvam alınca ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Son olarak rondoda naneli karışımı, peyniri, hindistan cevizini ve limon suyunu iyice karıştırın. Karışım budur. Eğer dondurma makinanız varsa içine döküp karıştırıp hemen dondurma elde edebilirsiniz. Ancak benim gibi makinanız yoksa ağzı kapaklı bir kaba alıp yarın saatte bir karıştırmak sureti ile 3-4 saat dondurmanız lazım. En son karıştırmada karışımı mikser ile güçlü devirde karıştırıp içine minik minik doğradığınız bitter çikolatayı da ekleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra bir gece daha buzlukta bekletip ertesi gün afiyetle yiyebilirsiniz 💐

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder