21 Mart 2017 Salı

Islak Kurabiye


Islak kurabiye furyası vardı bir zamanlar. Baya sevdim ama nedense deneme girişiminde bulunmadım hiç. Tatilde bir canım çekti anlatamam :) Hemen yapılan bir kurabiye olduğu kadar hemen debiten bir kurabiye olduğuna dikkat çekmek isterim :)) Tek çatal almak isterken 2-3 parça yedirten bir şey 🙈 mutlaka denemelisiniz. 

Tarif umutsepetim.com a ait.


Islak Kurabiye:
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığı)
-1 yumurta
-1 çay b. şeker
-1 çay b. sıvıyağ
-3 yk kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3 su b. un

Şerbeti için:
-3 çay b. su
-3 çay b. şeker
-2-3 damla limon

İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri 7-8 dk kaynatın. Arada karıştırın. Soğumaya bırakın. Fırını 175 dereceye ayarlayın. Tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve şekeri güzelce karıştırın. Kakao vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu da kontrollü ekleyin. Cıvık olursa un eklemesi yapabilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 25-30 dk pişirin. Kurabiyeler ilk sıcaklığını attıktan sonra her kurabiyeyi tek tek şerbete batırıp 7-8 sn tutup çıkarın. Kalan şerbeti de tekrar üzerlerine dökün. Hindistan cevizi ile süslemeniz önerilir :) Afiyet olsun 😋💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder