20 Mart 2017 Pazartesi

Limonlu Kek




Dün gece limonlu kek pişti bizim evde. Ama ben hayatımda böyle güzel limonlu kek pişirmedim 🍋 kokusu, dokusu, tadı her haliyle kusursuz ve enfes 💛
Tarifi Pinar's Desserts ten aldım. Onun da deyimiyle bu keki farklı kılan içindeki pudra şekeri ve krema. 



Puf puf, mis gibi limon kokan bir kek.. benim favori limonlu kekim nişastalı olan olsa da bunu da aşırı beğendim. Ambalajlı limonlu kekler gibi oldu kokusu da dokusu da 😋💛 her lokmada ağza gelen buram buram limon tadı... Yanında bir de bir bardak sütle.. Mmmm :)


Limonlu Kek:
4 yumurta
220 gr. pudra şekeri (2 su bardağı)
270 gr. un (2,5 su bardağı) 
150 ml. krema
100 gr. eritilmiş, soğumuş tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 limon rendesi
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya
10 gr. kabartma tozu (1 paket)
1/4 çay kaşığı tuz

İlk olarak fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Un, kabartma tozu ve tuzu bi kaba eleyin. Yumurta ve pudra şekerini 3-4 dk çırpın. Unlu karışım ile kremayı un-krema-un-krema-un şeklinde dönüşümlü olarak ekleyin. Her bir eklemede hafifçe karıştırın ve diğerini ekleyin. Son olarak tereyağı, limon suyu, limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin. (Limon suyu olarak dr.oetker'in minik şişelerdeki limon esansını kullanıyorum ben). Spatula ile harcı tüm malzemeler karışana kadar karıştırıp yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün ve yaklaşık 35-40 dk pişirin. Süre fırından fırına değişeceği için yarım saatten sonra arada kontrol edin. Afiyet olsun 😋🍋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder