9 Mart 2017 Perşembe

Magnolia



Davetlerin vazgeçilmez parçası Magnolia :)
Hem sunumu, hem tadı her yiyenin beğeneceği cinsten. Açıkçası şu zamana kadar beğenmeyene rastlamadım. Bu tarif eldeki malzemelerle orjinaline en yakın olanı diyebilirim. Herhangi bir muhallebi yapmak kadar basit. Süslemek de tamamen sizin damak zevkinize göre :)


Ben genelde cuplarda yapmayı tercih ediyorum. Küçük kavanozlarda hatta geniş bardaklarda bile servis edebilirsiniz. Borcamda yapıp tabaklara servis edebilirsiniz. Bu cupları ben eminönünden almıştım. tek kullanımlık sert plastikler. Kalabalık misafirlerinizde bu şekilde bulaşık derdini de ortadan kaldırmış olursunuz :)


Malzemeler:

-1 litre süt 

-2 yumurta sarısı 

-2 yemek kaşığı un

-3 yemek kaşığı nişasta

-1 su bardağı şeker

-vanilya
-1 paket soğuk krema
-1 paket toz krem şanti
-bebe bisküvisi yada oreo
-muz/çilek/nar....

Süt, yumurta sarısı, un, nişasta ve şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Altını kapattıktan sonra vanilya ekleyip biraz karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.

O sırada 1 paket soğuk krema ile krem şantiyi kabaran kadar güzelce çırpın. (krem şanti fazla gelir diye düşünen olursa eklemeyebilir. Ben kıvamına da tadına da çok yakıştırdığım için eklemeyi tercih ediyorum). Soğuyan muhallebiye ekleyin ve çırpın. 

Bebe bisküvilerini yada oreoyu rondoda toz haline getirin. Servis edeceğiniz kaba 
''bisküvi-muhallebi-meyve-bisküvi-muhallebi-meyve-bisküvi'' sırasını takip ederek bölüştürün. 

* Üzerine biraz çikolata sosu veya ganaj kreması da dökebilirsiniz. Tamamen size kalmış.
* Meyve tercihinizin sizin veya misafirlerinizin damak zevkinize göre olması önemlidir. Ama bi magnoliaya en çok muz ve çilek yakışır.

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder