9 Mart 2017 Perşembe

Snickers Pasta



Mutluluğu bir dilime sıkıştırmışlar. Karamel, nuga, çikolata ve yer fıstığının muhteşem uyumunu her çatalda doyasıya hissedeceğiniz bir pasta. Dinlendirilen keki, tahinli kreması, kısık ateşte pişirilen karameli, tek tek ayıklanan yer fıstıkları ile yapılan krokanı ve tabiki pastanın esasını teşkil eden Snickers :) Yanına bir fincan cappuccino ile tadına doyum olmaz. 



Birkaç ay önce Starbucks'ta bu pastanın orjinalini yedim. Hemen yapılacaklar listesinin en başına iliştirdim kendisini. O pastada ek olarak mus katmanı ve ara katlara da konulmuş krema vardı. Pasta zaten yoğun olduğu için o kadarıyla da boğmak istemedim açıkçası. Çok yaygın bir pasta olmadığı için kafama göre bir bulamadım ve bu sırada Alp Tuncer in tarifine denk geldim. İyiki de gelmişim diyorum ve lafı uzatmadan tarife geçiyorum. 

Snickers Pasta
*Kek, krema, karamel ve krokan yapımı sırasıyla gelecektir
*Tarif biraz uğraştırıcı ama sonuç emin olun tüm zahmete değiyor :)

Keki için:
4 adet yumurta 
3/4 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı tarçın
1 orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
keki ıslatmak için filtre kahve

*kek kalıbı için tereyağı ve kakao

Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Yumurtalar ile esmer şekeri derin bir kapta, yüksek devirde, şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Süt, yağ ve portakal kabuklarını da ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, kakao ve tarçını eleyerek ilave edin. Tüm malzemeler birbirine karışana kadar, mümkün olduğunca az çırpın. Yağlayıp unladığınız 20 cm civarındaki kek kalıbınıza harcı dökün ve 1-2 kez fazla havanın çıkması için tezgaha vurun. Yaklaşık 40 dk pişirin.

Fırından çıkan sıcak keki dinlendikten sonra kalıbından çıkarın. Keskin bir bıçak veya pasta testeresi ile enine ikiye kesin. (ben 18 cm'lik kalıp kullandığım için üç eş parçaya böldüm)

Kreması için:
4 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gr sade tahin helvası
200 gr labne peyniri (suyu iyice süzüldükten sonra kalan miktar)

Süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı bir tencereye alın ve bir çırpıcı ile tüm malzeme karışana kadar hızlıca çırpın. Ocağa alın ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Sade tahin helvasını da ekleyin, aralarda karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğumaya başladığında suyunu iyice süzdüğünüz labneyi ekleyip mikser ile çırpın ve buzdolabına kaldırın. 

Karamel için:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
2 damla limon suyu (taze sıkılmış)
40 gr tereyağı
125 gre süt kreması

Şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir tavaya alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan, tavayı aralarda sallayarak karamelize olmasını sağlayın. Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak şekersiz çiğ krema katıp hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın. 

Yer Fıstıklı Krokan için:
1 su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1-2 damla limon

Tüm malzemeyi küçük boy bir tencerede şeker eriyene kadar devamlı karıştırın. Şeker eridikten ve ve fıstıklarla iyice karıştıktan sonra vakit kaybetmeden yağlı kağıt üzerine yayın. Kısa sürede soğuyacak ve katılaşacaktır. 

Ve tüm malzemeyi birleştirme zamanı :)

Pastanın bir katını servis tabağına alın. Soğumuş kahve ile ıslatın. Kremanın yarısını sürün. Krokan ve snickers parçaları koyun. Dilerseniz karamel gezdirin. İkinci katı koyun, hafifçe ıslatın ve tekrar krema, krokan, snickers, karamel koyun. Üst kata bol malzeme koymaktan çekinmeyin :)

Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder