Herkesin dışarıda yorulduğunda bir yerlerde oturup içmek istediği bir şeyler vardır ya hani benim favorim buzlu kahve. Önceden iced chai tea latte'den caymazdım ama bu yaz kahve ile geçecek gibi duruyor. Nedende ya çok şekersiz ve özensiz ya çok şekerli yapıyorlar. Starbucks'un esspresso fraappuccinosunu çok çok sevdim. (Şekeri biraz daha az olsa keşke). Tabiki sevdiğim her şey gibi onu da evde yapmaya çalıştım ve tabiki asıl tarife asla bağlı kalmadım :) Benim gibi dondurma düşkünleri her şeye dondurma katmamı hoş karşılayacaklardır diye düşünüyorum :)) sevmeyenlerse tariften direk dondurmayı silebilirler 🙈
Buzlu kahve:
(Espresso Frappuccino)-1su bardağı buz
-yarım su bardağı süt
-yarım su bardağı espresso (veya yarım su bardağı kaynar su ile bir yemek kaşığı granül kahveyi karıştırın)
-2 top dondurma (biri bardağa konulacak) (dondurma koymak istemezseniz şeker miktarını artırın)
-2-3 yk şeker (damak zevkinize göre ekleyin, ben hiç şeker eklemedim ama kahveyi acı içenlerdenim)
-üzerine çırpılmış krema, kremşanti ekleyebilirsiniz (ben tercih etmedim)
Buzu buz kırabilen bir rondoda kırın. Bardağınıza boşaltın. Kahve, süt, şeker ve 1 top dondurmayı rondoda 1-2 dk güzelce karıştırın. Servis yapacağınız bardağa buzların üstüne diğer 1 top dondurmanızı koyun ve hazırladığınız kahveli karışımı dökün. Dilerseniz üzerine krema, krem şanti de koyabilirsiniz. Afiyet olsun 🌺😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder