Islak değil ıpıslak kek ♥️
Çocukken mutfağa ilk merak saldığım zamanlarda en çok pişirdiğim şey ıslak kekti çok net hatırlarım bir de hazır kekten ağlayan pasta 😅 ne gram hesabı ne uğraştırıcı, anne usulü kekler bana hep daha samimi gelir açıkçası. Benim kekim sosu unu eklemeden bir bardak ayırarak yapılırdı ama bu tarifte ayrıca sos pişirdim. Sonuç bu oldu 😍 dokusunu, ıslaklığını çok net görebilirsiniz. Yanına kesinlikle süt veya kaymaklı dondurma diyorum!
Islak kek:
-4 yumurta (oda sıcaklığında)-1 su bardağı süt
-1 su bardağı şeker
-3/4 su bardağı sıvı yağ
-3 dolu yk kakao
-1 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-vanilya
-bir tutam tuz
-fındık/fıstık
-damla çikolata
Sosu için:
-1 su bardağı süt-3/4 su bardağı şeker
-2 yk kakao
-1/4 sb sıvıyağ (eklemeseniz de olur)
Fırını 180 derecede ısıtın. Orta bir borcamı yağlayın ve tabanına tabanı ölçüsünde bir yağlı kağıt yerleştirin. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Süt, yağ ve vanilyayı ekleyip çırpın. Kuru malzemeyi içine eleyin ve karışana kadar çırpın. Çikolata ve iri kıyılmış fındığı da ekleyip spatula ile karıştırıp borcama dökün. Yaklaşık 40-45 dk pişirin. Fırından almadan 10 dk önce sosu hazırlayın. Tüm malzemeyi ocakta karıştırarak kaynatın. Keki fırından çıkarınca dilimlere ayırın ve sıcak sosu sıcak kekin üzerine dökün. Ilınınca servis edebilirsiniz 😋🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder