28 Ağustos 2017 Pazartesi

Süt Reçelli Bademli Keşkül

Sütlü tatlı sevenler kağıt kalem hazırlasın 📝 keşkül yaptım en bademlisinden. Üzerine de süt reçeli ve file badem/fıstık... lotus bisküvi vardı bir de onsuz düşünemezdim ♥️ çikolatayı vişneye, balı bademe yakıştıran biri olarak müt-hiş diyebilirim 😋


Lotus ♥️ Bisküvisini, kremasını her tatlının bir yerine kondurabilirim. Kendisi şahane tabi ama dokunduğu tatlı da boyut değiştiriyor 😍 keşküle süt reçeli yakışabilir diye düşünüyordum ama düşünceden öte geçti. Hepimiz bayıldık resmen 👌🏻 

Keşkül


-1 litre süt
-1 yumurta sarısı
-2 tepeleme yk nişasta (dolu dolu)
-yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi
-1,5 sb şeker (damak zevkinize göre azaltabilirsiniz)
-1 sb badem unu*
-vanilya *süt reçelinin tarifine blogdan ulaşabilirsiniz. 


Üzeri için varsa süt reçeli, yoksa karamel. O da yoksa sade bile çok güzel 😋 


*badem unu için çiğ bademi rondoda kum gibi olana kadar iyice çekin. Tuzlu badem varsa kaynar suda bekletip kabuklarını soyun ve kurulayın. Sonra rondoda çekin. Dilerseniz aynı ölçüde fındık, fıstık, badem kullanabilirsiniz. 

Nişasta ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi derin bir tencereye alın, karıştırmaya başlayın. Karışımın içinden bir kepçe kadar alıp nişasta ile iyice çözünene kadar karıştırın. Tenceredeki karışımı bir yandan karıştırırken diğer yandan nişastayı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın, hindistan cevizini de ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra kaselere boşaltın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğumasını bekleyin. Afiyet olsun 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder