28 Ağustos 2017 Pazartesi

Kurabiye Tart





Cookie tarts 💞

Hafif ve aşırı lezzetli üstelik pratik bir tatlı yapmak istiyorsanız kağıt kalemleri hazırlayın 😋 kurabiye tabanlı bu minik tartlar tam anlamıyla harikulade! Hatibon
 blogunda büyükçe halini görmüştüm. O zamandan porsiyonluk halini yapmayı kafama koymuştum. Değerli misafirlerime nasip oldular. Hepsi kapışıldı. Bu haliyle 15 adet çıktı. Size tavsiyem ölçüyü iki kat artırıp yapın. Çünkü bi anda bitiveriyorlar 😋

Kıyır kıyır kurabiye, vanilyalı-beyaz çikolatalı krema, file badem ve meyveler 😍🤤 Oldum olası tartolet severim. Tart da severim ama üşengeçliğim tuttuğunda pişirmek zor geliyor. Soğutması, bakliyat koyup pişirmesi vs. Bu tarif beni tüm bunlardan kurtardı. Hop hamur yapıp hop pişiriyorsun. Aynı kurabiye yapar gibi. Süslemeye hazır olması 1 saati bulmuyor diyebilirim. O kadar kolayıma geldi ki uzun bir süre tart yerine "kurabiye tart" ile devam edeceğim 😋 eminim herkes sevecektir.


Kurabiye tart:

Tart hamuru için:
-125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-55 gr pudra şekeri (yarım sb)
-180 gr un (yaklaşık 2 sb)
-1 tutam tuz
-1 tatlı kaşığı vanilya

Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Tereyağı ve şekeri mikserde rengi açılana kadar çırpın. Vanilya ve tuzu da ekleyip çırpmaya devam edin. Unu kontrollü ekleyerek yoğurun. Tezgaha yağlı kağıt serip hamuru açın. (Üstten hafif unlayabilirsiniz). Benim gibi yapmak isterseniz kurabiye hamuru ile, bütün şekil vermek isterseniz 20 cm boyutundaki tart kalıbının tersi ile şekil çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize koyun. Pişerken kabarmaması için üzerlerine çatalın ucuyla bastırıp çıkarın, buzdolabında 20 dk bekletin. 15-20 dk pişirin. Kenarları pembeleşmeye başladığında olmuş demektir. Üzeri için önceden hazırlayıp soğuttuğunuz pastacı kreması kullanabilirsiniz. 


Benim kullandığım pastacı kremam klasikleşti. Artık her krema gerektiğinde onu kullanıyorum diyebilirim. Hatta kendisine ''diplomat kreması'' deniyormuş. Pastacı kreması ile çırpılmış kremanın birleşimine verilen ad buymuş. Ben ekstra bir miktar erimiş beyaz çikolata da ekliyorum. Tarife buradan ulaşabilirsiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder