5 Temmuz 2017 Çarşamba

Çikolatalı Bezeler





3 malzemeden oluşan, salaş tarzı ile göze, çikolatası ve kıtırlığı ile mideye hitap eden bezeler 😍 beze sevmeyeni bile kendine hayran bırakacak cinsteler 😋 



Her pastanede karşımıza çıkan minik minik bezeleri daha kıtır daha lezzetli düşünün. Beze sevmeyenler bile bunu sevecektir mutlaka. Sevenler ise eminim artık kendi bezesini kendisi pişirecektir :)) o kadar güzel


Ben bezeleri yapmak için pastacı kreması yaparken ayırdığım yumurta aklarını kullanmayı tercih ediyorum. Böylelikle ziyan da olmamış oluyor. Siz de beze yaptıktan sonra kalan sarılarla pastacı kreması yapabilirsiniz :)

Çikolatalı bezeler

tarif Damys Kitchen dan alınmıştır.

-3 yumurta beyazı
-2,5 sb şeker
-çeyrek tatlı kaşığı sirke
-vanilya (opsiyonel)
-75 gr eritilmiş çikolata

Fırını 120 derecede ısıtmaya başlayın. Yumurta aklarını içine bir damla bile sarısı karışmadan ayırın. Tamamen kuru bir kapta bulut gibi olana kadar çırpın. Şekeri bir yandan çırptığınız aklara yavaşça ekleyin. Sirkeyi ve vanilyayı da ekleyin. Erittiğiniz çikolatanın büyük bir kısmını karışım ekleyip üstünkörü karıştırın. Alacalı bir görüntüsü olmasını istiyorsanız tamamen karıştırmayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bezeleri büyük bir kaşık ile koyun üstünü hafif düzleyin. Kalan çikolatayı bir kaşık ile üzerine salaş bir şekilde akıtın. Fırına verince dereceyi 100'e düşürün. 90 dk pişirdikten sonra fırını kapatıp kapağını açık bırakın, tepsi soğuyana kadar fırında kalsın. Afiyet olsun 🌺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder