13 Şubat 2019 Çarşamba

Kupta Turunçgilli Pişmeyen Cheesecake



Bu aylarda sürekli hasta olan biri olarak okula giderken büfeden portakal-greyfurt-nar karışımı alır içerim. Tadını da severim. Greyfurt sevmeyenlerin aksine zarını soyup içine yerim dişlerim kamaşana kadar 😋 bu yüzden tüm bu turunçgilleri bir tarifte buluşturmak istedim. Aşırı kolay, aşırı lezzetli bir sütlü tatlı çıktı ortaya 😍 siz benim gibi yapmak zorunda değilsiniz. Hangi meyveyi istiyorsanız onu kullanın 😋

Pişmeyen Turunçgilli Cheesecake 🍊

Tabanı için:


-1 paket burçak bisküvi
-1 yk tereyağı
-1 avuç fındık veya ceviz


Muhallebisi için:
-1 litre süt
-3 yk nişasta
-3 yk un
-1 su bardağı şeker
-greyfurt ve portakal kabuğu rendesi
-yarım paket krema
-100 gr sürme peynir

Turunçgilli pelte için:

💥greyfurt sevmiyorsanız onun yerine portakal ve limon miktarını artırın.


-yarım greyfurt (zarlarından ayrılmış)
-1 portakal suyu
-yarım limon suyu
-yarım nar suyu
-3 yk nar şeker (şekere düşkünseniz artırın)
-2 yk nişasta

İlk olarak süt, şeker, nişasta ve unu karıştırarak muhallebi yapın. Altını kapatınca portakal ve greyfurt rendelerini ekleyip karıştırın, dinlenmeye bırakın. Bu sırada üst kısmının peltesini yapmak için tüm malzemeyi ocakta kaynatın. (Meyve sıkacağınız yoksa narları soyup rondodan geçirin, tel süzgeçten geçirin ve suyunu sosa posasını çöpe ayırın). Muhallebi ve pelte soğurken bir tavada iri kıydığınız fındığı ve tereyağını hafif kavurun. Toz haline getirdiğiniz burçağı da ekletip 1-2 dk karıştırın. Ocaktan alın. Son olarak krema ve sürme peyniri kabarana kadar çırpın. Muhallebiye ekleyip homojen bir şekilde karışana kadar çırpmaya devam edin. Cupların en altına burçaklı karışım, üstüne muhallebi, üstüne turuçgil peltesi dökün. Hafif soğutun ve afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder