14 Şubat 2019 Perşembe

Kaymaklı Pizza Poğaça



Kaymaklı pizza poğaça:

-2 yumurta (1’inin sarısı üstüne)
-yarım su bardağı kaymak
-yarım su bardağı süt
-1,5 su bardağı su
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz (ben hamuru az tuzlu seviyorum, eğer tuza düşkünseniz miktarı biraz artırabilirsiniz)
-aldığı kadar un .

Harcı için:
(Ben evdeki malzemeleri değerlendirdim, evde ne varsa canınız ne çekiyorsa onu kullanabilirsiniz)
-salça
-mısır
-zeytin
-sucuk
-rende kaşar
-kekik, karabiber, susam 
İlk olarak ılık süte mayayı ekleyip karıştırıp 10 dk kabarmasını bekleyin. Küçük bir tencerede kaymak ile sütü ılınıp birbirine karışana kadar ısıtın ve karıştırın. Mayaya ekleyin. Karıştırın. Şekeri, yumurtayı, tuzu, ekleyin. Unu azar azar, yoğurarak ekleyin. Tamam kuru değil aksine hafif ele yapışan bir kıvam aldığında yoğurmayı bırakın. Toparlayın. Üzerini streçleyip hava almadığından emin olun ve yaklaşık en az yarım saat mayalandırın. Hamur kocaman olduğunda kenarlardan hafifçe sıyırıp un serptiğiniz tezgaha alın. Altan üste bir iki kere toparlayın. Merdane ile büyük bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Hamur merdaneye yapışmasın diye un serpebilirsiniz. Açtığınız hamura salça sürün. Üzerine istediğiniz malzemeyi serpiştirin. Rulo yapın. Eşit parçalara kesin. Rulo kısmı yukarıda kalacak şekilde ister yağladığını 12’li muffin kalıbına, ister yuvarlak kek kalıbına veya borcama dizin. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Bu sırada poğaçaların tepsi mayalanması için 15 dk daha müsaade edin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün. İyice kabarıp nar gibi kızarınca fırından çıkarın. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder