13 Şubat 2019 Çarşamba

Muzlu Kek


Çikolata ve muz bir araya geldiğinde ortaya çıkan lezzet şölenini ancak sevenler anlar 😋 bu kek de bahsettiğim şöleni en güzel yansıtanlardan biri. Aman aman muz tadı hissedilmeyen hafif aroması gelen, olaysız ve lezzetli bir kek. Ben bu sefer üzerine dolaptaki pastacı kremasından sürdüm bir miktar. Aslında hiiç de gereği yok ama dolapta varsa değerlendirin 😍 




Çikolatalı-muzlu kek:

-2 yumurta
-3 olgun muz
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağına yakın un
-115 gr tereyağı
-yarım su bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı dolusu karbonat
-bir tutam tuz
-vanilya
-çikolata (minik minik doğranmış)ne kadar çok çikolatalı seviyorsanız o kadar fazla koymanız tavsiye edilir
-ceviz/hindistan cevizi (opsiyonel)

Fırını 180 derecede çalıştırmaya başlayın. Muzu rondoda iyice çekin. Yoğurt ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştırın. Ayrı bir kapta un, karbonat, tuz, çikolata ve cevizi harmanlayın. Mikserler yağ ve şekeri rengi açılana kadar çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. (Bu aşamadan sonra çok çırpmadan sadece karışana kadar karıştırılacak). Muzlu karışımı ekleyin, karıştırın. Unu ekleyin. Spatula ile alttan üste katlama işlemi yaparak karıştırın. Kalıbınızı yumuşak bir tereyağı ile yağlayın ve unlayın. Unun fazlasını sallayarak dökün ve kek harcını kalıba boşaltın. Tezgaha birkaç kez vurarak fazla havanın dışarı çıkmasını sağlayın. Son olarak üste çikolata, ceviz, muz vs serpiştirip fırına verin. Kokusu çıkana kadar yaklaşık 40-50 dk pişirin. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder