2 Temmuz 2017 Pazar

Kırmızı Erikli Galette



Red plum galette ❣️
Bunu neden daha önce yapmamışım aşırı pişmanım 😅 her yerde karşıma çıkıyordu neden herkesin yaptığını da anlamış oldum. "Galette" tart kardeşlerin en pratiği ve üstelik lezzeti oldukça başarılı. Ne kalıba ne pişirme tekniğine ihtiyaç yok. Aynı hamurla ve evde ne meyvesi varsa onunla pişirebilirsiniz. Tart severlerin beğeneceğinin garantisini veriyorum. Üstüne de bir top dondurma ile değmeyin keyiflere 😋😍 Tarife geçmeden önce dikkat edilmesi gereken iki hususu belirtmek istiyorum. Tart yaparken tereyağının ve sıvı malzemenin buz gibi soğuk olması gerekiyor. Bu hamuru daha kıyır kıyır yapar. Elimizin ısısı tereyağını erittiği için mümkünse mutfak robotu veya pedal aparatı ile mutfak şefi kullanmanızda fayda var. 


mutlaka dondurma ile deneyin

Anjelik Erikli Galette:


Tart hamuru için: 

-125 gr tereyağı
-çeyrek sb soğuk su
-yarım tatlı kaşığı elma sirkesi
-1,5 su bardağı un (çoğunu tam buğday unu kullandım)
-1 yk şeker
-yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
-8-10 adet kırmızı anjelik erik
-1-2 yk şeker
-yarım yk tereyağı 


*Başlamadan 20 dk önce tereyağını kesme şekeri büyüklüğünde parçalara ayırıp buzluğa kaldırın. Su ile sirkeyi karıştırıp kullanana kadar dolapta bekletin. 

Un, tuz ve şekeri rondo veya mikserinizde karıştırın. Tereyağını ekleyin ve aşama aşama tereyağları mercimek büyüklüğünde kalacak kadar karıştırın. Fazla karıştırmamaya özen gösterin. Suyu 1'er kaşık şeklinde ekleyin karıştırarak kontrol edin. Elde ufalanan ama sıkınca yapışan bir kıvam elde etmeniz lazım. Suyun tamamını kullanmanıza gerek yok. Hamuru streç filme sarıp dolapta 1 saat kadar dinlendirin. 
Fırını 190 dereceye ayarlayın. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz tezgahta incecik açın. Kenarlardan boşluk kalacak şekilde ortasına şeker serpiştirin. Erikleri dilimleyip yelpaze gibi sık bir şekilde dizin. Hamurun boşta kalan kenarlarını eriklerin üzerine katlayın. Hamurlu kısma erittiğiniz tereyağını sürün ve şeker serpin. Kenarları kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığını atınca tercihen dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 💕😋 





ve fırından çıktığı ilk an



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder