13 Şubat 2019 Çarşamba

Ev Yapımı Granola




En sevdiğim kahvaltı alternatiflerinden biridir yulaf. Ama son zamanlarda yavan gelmeye başladı. Sütle de pişirsem, yoğurtla da yesem, en sevdiğim tarçın+elma ikilisi ile de denesem ısınamadım tekrar. Çare Granola oldu 😍 eskiden bir markada görmüştüm ilk granolayı baya yerdim. Ama şekerli gelmeye başladığından beri bırakmıştım. Bu granola rafine şekersiz olmasından dolayı favorim 👌🏻 nedir bu granola derseniz de bir miktar ıslatılmış sonra fırınlanarak kurutulmuş yulaf parçaları diyebilirim. İşin güzelliği bu yulafların hafif kavruk, hafif gevrek olmasında 😋 yarısını çerez gibi tükettik bile 🙈 bir de damak zevkinize göre ekleme çıkarma yapmakta serbestsiniz. .



Granola 🍯

-1 paket yulaf ezmesi
-1 su bardağı kıyılmış çiğ fındık (yarım su bardağı badem, yarım su bardağı fındık olarak da kullanabilirsiniz)
-1.5 elma püresi
-1 çorba kaşığı tarçın
-2-3 yemek kaşığı kadar bal (tatlı isterseniz artırabilirsiniz)
-yarım su bardağı pekmez
-1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (tercihe göre)
-bolca keten tohumu
-bir miktar susam -isteğe göre hindistan cevizi rendesi
-1 çay kaşığı tuz
-seviyorsanız kuru meyve de ekleyebilirsiniz. 
Fırını 150 derecede ısıtın. Kuru malzemeleri bir kapta, sıvı malzemeleri bir kapta karıştırın. Sıvıları kuruya ekleyip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dökün, yayın. Fırında kuruyana kadar pişirin. Yaklaşık 40-50 dk. 15 dakikada bir fırını açıp karıştırın. Bu şekilde tüm malzemenin eşit şekilde kurumasını sağlarsınız. Rengi koyulaştığında çıkarın çünkü tepside kaldıkça çok az daha pişecekler. Soğuyunca kavanoza koyup ağzını kapatıp muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder