14 Şubat 2019 Perşembe

Islak Kurabiye


Sınıf pikniklerinde önüme alıp yerim öyle dayanamam bu kurabiyeye 😋 bu tarifi kenara not edin çünkü hazırlaması 10 dk, pişirmesi 10-15 dk sürüyor sadece. Püf noktası 2-3 saat veya bir gece dolapta bekleyip serinlemesi 👌🏻 




Kurabiyelerin yanına çay mı kahve mi süt mü tercih edersiniz? Benim tercihim açık ara süt 🍪🥛😋 özellikle kurabiye kakaolu ise.. bir de fotoğraf çekerken bir tanesini sütün içine düşürmüştüm 🙈 kurabiyeyi alsamda kırıntıları kalmış içinde. Akşama kadar da beklemiş haliyle 😅 şahane kurabiye aromalı hafif bir süt düşünün..aynı büyük cafelerde içilenler gibi.. buradan yola çıkarak evde yenmeyen kurabiyelerinizi bu şekilde aromalı kahveler yapmak için kullanabilirsiniz 👌🏻 şu an çok konuştuğumu farkettim. Dokusu, ıslaklığı kendini anlatan, gittiği davette herkesten tam not alan bu ıslak kurabiyeleri denemek isterseniz işte tarif..

Islak kurabiye:

-125 gr tereyağı (oda ısısında)
-yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-yarım su bardağı şeker
-3 veya 4 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya -aldığı kadar un

Şerbeti için:


-1,5 su bardağı su
-1 su bardağı şeker (ben şekerli çok sevmediğim için miktarı azalttım ama şekerli seviyorsanız yarım bardak şeker daha ilave edin)
-3-4 damla limon suyu 


Üzeri için: hindistan cevizi rendesi

İlk olarak şerbet hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip 10-15 de kıvam almasını bekleyin ve ocaktan akıp soğumaya bırakın. 
Fırını 200 derecede ısıtın. Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak dizin. Üzeri çatlayana kadar yaklaşık 10 dk pişirin. Fırından fırına değişiklik gösterdiğini unutmayın. Fırından çıkarın ve kurabiyeler daha ilk sıcaklığındayken soğuk şerbeti üzerlerine dökün. Altlarında kalan şerbeti kaşıkla tekrar üzerlerine dökün. Dolapta dinlendirin. Afiyet olsun 🎈

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder