Sınıf pikniklerinde önüme alıp yerim öyle dayanamam bu kurabiyeye 😋 bu tarifi kenara not edin çünkü hazırlaması 10 dk, pişirmesi 10-15 dk sürüyor sadece. Püf noktası 2-3 saat veya bir gece dolapta bekleyip serinlemesi 👌🏻
Islak kurabiye:
-125 gr tereyağı (oda ısısında)
-yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-yarım su bardağı şeker
-3 veya 4 yemek kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya -aldığı kadar un
Şerbeti için:
-1,5 su bardağı su
-1 su bardağı şeker (ben şekerli çok sevmediğim için miktarı azalttım ama şekerli seviyorsanız yarım bardak şeker daha ilave edin)
-3-4 damla limon suyu
Üzeri için: hindistan cevizi rendesi
İlk olarak şerbet hazırlayın. Şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip 10-15 de kıvam almasını bekleyin ve ocaktan akıp soğumaya bırakın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Unu kontrollü ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak dizin. Üzeri çatlayana kadar yaklaşık 10 dk pişirin. Fırından fırına değişiklik gösterdiğini unutmayın. Fırından çıkarın ve kurabiyeler daha ilk sıcaklığındayken soğuk şerbeti üzerlerine dökün. Altlarında kalan şerbeti kaşıkla tekrar üzerlerine dökün. Dolapta dinlendirin. Afiyet olsun 🎈
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder