14 Şubat 2019 Perşembe

Yağsız Yoğun Çikolatalı Kek



Bir dilimi size eşsiz duygular yaşatacak bir kek tarifi ile geldim. Üstelik içinde YAĞ YOK. bir sürü çikolata olmasını görmezden gelebilirseniz bu şahane bi durum 😅 yıllardır brownie pişiririm. Bu kekin tadını anlatmak için en doğru tabir ise brownie kadar güzel, ondan çok çok daha hafif 👌🏻 demek istediğim, de-ne-yin 😍 @bengikurtcebe daha iyisini yapana kadar favorim bu.




Çikolatalı kek:


-2 paket bitter, 1 paket sütlü çikolata (her biri 80 gr)
-1 paket krema (200 ml)
-4 yumurta
-2 çorba kaşığı kakao
-4 çorba kaşığı şeker
-4 çorba kaşığı un
-1 tutam tuz
-üzeri için: çikolata parçaları, donmuş ekşi meyveler, fındık/ fıstık/ ceviz... 


Fırını 180 derecede ısıtın. Kremayı ve çikolatayı bir tencereye alın ve çikolatalar eriyene kadar ara ara karıştırın. Ocaktan alın, kakaoyu ekleyin, karıştırın pütür kalmasın. Ilınmaya bırakın. Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Sarısı ile şekeri kabartın. Ayrı bir kapta beyazları kar gibi olacak kadar güzelce kabartın. İlk olarak sarıları çikolatalı karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın. Yumurta aklarını da ekleyip spatula ile alttan üste katlayarak, söndürmeden karıştırın. Kalıbınızın altına yağı kağıt serin. Harcı dökün. Üzerine donmuş meyveleri, çikolata parçalarını ve cevizi vs serpiştirin. 25-30 dk pişirin. Derseniz ki ben bi tık daha katı seviyorum. 40’a kadar yolu var. Püf noktası bir gece dolapta bekletmeniz. Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder