14 Şubat 2019 Perşembe

Unsuz Nutellalı Kek


Yolculuk, köy derken aklımdan çıkan tarifi geç de olsa iliştiriyorum buraya. Unsuz nutellalı, keki brownie gibi nemli, kreması mochayı andıran pasta Damy's Kitchen Tarifi 😍 kendime göre değişiklikler yaptım epey. Dilerseniz asıl tarife oradan da ulaşabilirsiniz. 




Unsuz Nutellalı Kek:

Kek için: 


-2,5-3 paket bitter çikolata (200 gr)
-150 gr tereyağı (4-5 yk kadar)
-1 su bardağından biraz eksik esmer şeker
-yarım su bardağı toz badem (blenderda iyice ufalanmış)
-4 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
-2 yemek kaşığı nutella
-1 çimdik tuz

Nutellalı Krema için: -1 paket sıvı krema (yarısını ayırıp içine birkaç damla limon sıkıp bekletin)
-2 yemek kaşığı nutella
-1 yemek kaşığı dolusu fındık kreması
-2 tatlı kaşığı dolusu granül kahve

Üzerini süslemek için meyveler, kuruyemiş ve çikolata rendeleri.

İlk olarak tereyağı ve çikolatayı benmari eritin. Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Eriyen çikolataya da nutella ekleyin ve güzelce karıştırın. Yumurtaların sarıları ile beyazını ayırın. Sarıları çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın. Şeker ve badem tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Beyazları tuz ile köpük köpük olana kadar 4-5 dk çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile alttan üste, söndürmeden karıştırın. 20-24 cm civalarında kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayın. Yaklaşık 30 dk pişirin. Kreması için kremanın yarısını ayırıp limon sıkıp karıştırın. Diğer yarısına çikolata ve fındık kremalarını, kahveyi ekleyin. Limon sıktığınız kremayı da ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine kremayı döküp dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun 💞

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder