14 Şubat 2019 Perşembe

Şeftalili Frambuazlı Yaz Keki



Bir @bengikurtcebe tarifi 👌🏻
Hikayede paylaştığımda bu kadar çok ilgi göreceğini hiç tahmin etmemiştim. Tüm malzemeyi bir kapta karıştırmak gibi hiç uğraş gerektirmeyen bir kek olması bunda etkili oldu sanırım 😅  Hafif tarçınla aromalanmış keki, şeftalinin tatlılığı ile ekşi meyvelerin dansı ile lezzet patlaması yaaşatan bu pratik keki denemelisiniz.

Şeftalili frambuazlı şipşak kek: 


-1 yumurta -1 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı un
-1/3 su bardağı erimiş tereyağı
-3/4 su bardağı süt
-yarım paket kabartma tozu
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı tarçın (eğer seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz)
-1 tutam tuz
-1 şeftali
-1 avuç donmuş frambuaz
-üzeri için 2-3 tatlı kaşığı kadar toz şeker

Fırını 170 derecede çalıştırın. Şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Kek için tüm malzemeyi bir kap güzelde karıştırın. 18-20 cm ebatında kek kalıbınızın altına yağı kağıt koyun. Şeftalinin ve donmuş frambuazın yarısını serpiştirip kek harcını dökün. Kalan meyveleri de üzerine serpiştirin. Son olarak toz şekeri serpiştirip fırına verin. Yaklaşık 50 dk 1 saat arası kontrol ederek pişirin. Fırından çıkınca ılınmasını bekleyip kalıptan çıkarın. Yanında kaymaklı dondurma ile yenmesi tavsiye edilir 😋 afiyet olsun 💕




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder